Rakott túrós palacsinta

Palacsinta tészta:
2 dl tej,
1 kávéskanál cukor,
2 dkg élesztő,
2 tojás,
60 dkg liszt,
1 liter szódavíz (legyen kéznél több, mert nem lehet pontosan kiszámítani)
1 csipet só.
Olaj a kisütéshez.
Töltelék:
25 dkg túró,
2 tojás,
cukor ízlés szerint, (Édes legyen, mert felveszi a palacsinta.)
2 dl tejföl,
2 csomag vaníliás cukor.
1 marék zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A palacsinta tésztát kikavarod, 15-20 percig állni hagyod.
Palacsinta sütés: minden egyes palacsinta előtt teszel pár csepp olajat a teflon serpenyőbe, 1 merőkanál palacsinta tésztát , és mind két oldalát megsütöd. Kb. 25 db.
Lábast vagy torta formát kikensz zsírral és megszórod gazdagon zsemlemorzsával. Az első palacsintát megkened pici tejföllel, 1 evőkanál túróval, és bele helyezed a lábast vagy tortaformába,

ráhelyezel egy üres palacsintát, ismét megkened tejföllel,

túróval így folytatod a rétegezést, amíg a töltelék el nem fogy.

Befeded egy palacsintával, megkened a tetejét édes tejföllel, és megszóród zsemlemorzsával.

Meleg sütőbe teszed 20-30 percre, hogy átsüljön ,de ne száradjon ki. Tányérra borítod és melegen tálalod.

 

 

 

 

X