Pizza gombás

Hozzávalók:
Tészta:
4 dl tej,
1 kávéskanál cukor, 2 dkg élesztő,
55 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt ( vagy hagyományos)
1 kávéskanál só,
5 cl olaj.
Feltét:
400 g gomba konzerv,
1 nagy fej hagyma,
20 dkg füstölt párizsi,
20 dkg lila hagyma,
15 dkg paprika,
4 dkg aszalt paradicsom,
1/2 üveg házi ketchup,
1 nagy tubus pizza krém,
1 pizzás melegszendvics krém,
30 dkg sajt.
Elkészítés:
Egy nagy tálban a langyos tejbe belemorzsálod az élesztőt és a cukrot.
Összegyúrod a hozzávalókat. 4 cipóba osztod a tésztát kb. 20 percig kelni hagyod.

Kör formára kinyújtod és tepsibe teszed, megszurkálod,

10 percre sütőbe teszed ( elősütöd) és a feltétet ráteszed.
Nagy fej hagymát megpirítod,

és megpárolod a konzerv gomba levével, majd a gomba szeletekkel tovább puhítod fűszerezed sóval borssal.
A többi hozzávalókat fel szeled, felkockázod.


A Kisült pizza tésztát megkened ketchuppal pizza krémmel, majd rákened a pizzás melegszendvics krémet.

Ráteszed a többi feltétet

és végül gazdagon reszelsz rá sajtot.

15 percre sütőbe teszed és készre sütöd.

Természetesen nyáron lehet friss hozzávalókkal elkészíteni.
Ízlés szerint bármilyen pizza készíthető.( Ki mit szeret) 🙂

 

 

X