Lángos ( burgonyás) töltött

langos
Hozzávalók:

langos1
2 közepes burgonya,
2,5 dl tej,
1/2 csomag élesztő,
1 tojás,
1 kávés kanál cukor,
csipet só,
45 dkg liszt,
3-4 evőkanál étolaj.
Sütéshez: 1 liter olaj.
Kolbászos töltelék 2 db lángoshoz:
A képen látható méretű kolbász.

langos6
Túros töltelék 2 db lángoshoz:
15 dkg túró,
ízlés szerint cukor,
1 vaníliás cukor,
1 tojás sárgája.

langos7
Elkészítés:
A burgonyát kockára vágva sós vízben puhára főződ. A langyos tejet a cukorral elkevered, beleteszed az élesztőt és megfuttatod. A langyosra hűlt, összetört burgonyát, a többi hozzávalóval jól kidolgozott tésztát készítesz.

langos2
A tésztát 45 percig keleszted langyos helyen.

langos3
Lisztezett deszkára borítod és 8 fele osztod.

langos4

Fél órát keleszted, majd kör alakúra kinyújtod egy ujjnyira. 5-10 percet pihenteted.

langos5

Csak közvetlenül a sütés előtt formázd meg. A kezedbe veszel egy „cipót”, és körbe- körbe haladva, kifelé óvatosan húzogatod. Klasszikus lángost nyújtasz belőle, amelynek a közepe egészen vékony, a széleinél pedig vastagabb. Bő, forró olajba téve, az egyik felét fedő alatt sütöd a másik felét fedő nélkül, és papírtörlőn lecsepegteted.

langos
Ha tölteni szeretnéd vékonyabbra nyújtod, és megtöltöd tetszés szerinti töltelékkel.

langos8

langos9

langos10

 

 

XXX