Kis gombóc leves

Hamis húsleveshez:
1 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyem,
késhegynyi őrölt szerecsendió,
késhegynyi gyömbér,
pici őrölt bors,
1 levél lestyán, (ha szárított van annak megfelelően)
1/2 csokor petrezselyem,
1 teás kanál ételízesítő,
só ízlés szerint.

Hozzávalók a gombócokhoz:
200 g burgonya,
1 egész tojás,
csipet só,
30 g rétes liszt,
20-30 g sima liszt,
1 evőkanál olaj.
Elkészítés:

A kockára vágott burgonyát felteszed sós vízbe főni.

Közben elkészíted a hamis húslevest 1- 1,5 liter vízzel.


A krumpli gombóc összeállítása:
Puhára főt burgonyát leszűröd és az áttört krumplit kihűtöd.

A tojással,

sóval és lisztel össze gyúrod a végén apránként adod az olajat és lisztet. ( Függ a krumpli keményítőtől, hogy mennyi liszt kell.) Puha tésztát kell hogy kapjál.

Az anyagból apró gombócokat formázol,

és a forrásban lévő leszűrt levesbe teszed. Miután a gombócok feljöttek a leves felszínére, még főzöd pár percet, majd elzárod a gázt és fedő alatt pihenteted egy keveset.

 

 

 

X