Töltött fasírt

Töltött fasírt

Hozzávalók:
60 dkg darált hús,
2 egész tojás,
20-25 dkg fehér kenyér bél elmorzsálva,
1 kis fej vöröshagyma lereszelve,
1 nagyobb gerezd zúzott fokhagyma,
só,
őrölt bors,
egész köménymag,
őrölt köménymag,
őrölt piros paprika.

Töltelék:
8-10 főt tojás. A tojásokat keményre főzöd, hideg víz alatt hagyod kihűlni. Majd eltávolítod a héjukat.

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrod.

Töltött fasírt1
Őzgerinc formába teszel sütőpapírt, és a fele fasír alapanyagot egy kanál segítségével el lapogatod.

Töltött fasírt2

Rá helyezed a levágott végű tojásokat szorosan.

Töltött fasírt3

A  maradék hússal befeded.

Töltött fasírt4
Tepsibe teszed a formával és előmelegített sütőbe 1 órát lassan sütöd. Kiborítod a formából a tepsibe, majd a sütőpapírt eltávolítod. Tetszőleges pirosságig sütöd. Kb. 45 percig.

Töltött fasírt

 

 

 

 

XXXX