Körömpörkölt

koromporkolt

Hozzávalók:
2 db hátsó köröm,
1 evőkanál sertészsírt,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evőkanál paradicsom lé,
1 közepes zöldpaprika,
köménymag,
őrölt kömény,
őrölt bors,
só,
1 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika.
50dkg burgonya.

Elkészítés:
A körmöket alaposan megtisztítod, átmosod, kisebb darabokra vágod. A vöröshagymát kis kockákra vágod. A sertészsírt felmelegíted egy lábasba, a hagymát arany barnára sütöd. 1 pohár vizet öntesz hozzá és fedő alatt párolod lassú tűzön. Beleteszed a fűszereket a őrölt pirospaprika kivételével. Ha elfőtte a levét beleteszed a tisztított körmöket, és jól átkevered az egészet. Fedő alatt párolod kb. 10percig. Ekkor fel öntöd annyi vízzel, hogy el lepje a körmöket, és lassú tűzön főzöd, épp hogy forrjon.
Legalább 2-3 órát rotyogtatod, közben kóstolgatod, és ha kell, pótolod a fűszereket.
Amikor már megpuhult a hús, tedd hozzá az őrölt pirospaprikát, és a kockára vágott burgonyát. Főzd még fél órát. Az elpárolgót vizet pótold.
Akkor igazán jó a körömpörkölt, ha jó sűrű, ragadós.

 

 

 

 

X