Debreceni

Hozzávalók:
5 dkg füstölt szalonna,
2 közepes fej vöröshagyma,
2 db paradicsom,
2 db paprika, ( sárga, piros vegyesen)
1 teáskanál darált ( sós) paprika,
1,5 dl paradicsom lé,
30 dkg sertés comb,
1 kávéskanál őrölt paprika,
só, őrölt bors ízlés szerint.
Köret:
Sült krumpli.
Elkészítés:
A kockára vágott szalonnát zsírjára sütöd,

majd a finomra vágott hagymát megdinszteled.

Hozzáadod a kockára vágott paprikát, hámozott negyedelt paradicsomot,

a darált paprikát,

és a paradicsomlé egy részét.

( Ha nem nyáron csinálod, és nincs a fagyasztóban paprika és paradicsom, akkor megteszi az üveges lecsó is. 🙂 Enyhén sózod, borsozod. Amikor már majdnem megfőtt a lecsós alap,

akkor teszed bele az apró kockára vágott sertés húst,

és lefedve párolod.

Kb.1 dl vízzel felöntöd, időnként megkevered és ha a leve elfőtt, kevés vízzel pótolod. Ha a hús puhulni kezd, hozzáadod a maradék paradicsomlét, őrölt paprikát és az egészet készre főzöd.

Kóstolod, sózod, borsozod ízlés szerint.
Vastagabbra vágott sült krumplival tálalod.

 

 

 

X