Borsos tokány


Hozzávalók:
5 dkg füstölt szalonna, lehet fele húsos is,
1 fej vöröshagyma,
30 dkg kockára vágott hús,
1 paprika apró kockára vágva, (el is maradhat)
1 paradicsom, vagy paradicsom lé,
só,
bors.

15 dkg tészta ( szarvacska, orsó, masni,)

Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágod, ha húsos a szalonna, azt külön teszed.


A hagymát is apróra vágod.

Felteszed a szalonnát melegedni hogy kiolvadjon a zsírja. amikor már megüvegesedett a szalonna akkor teszed bele a húsos szalonna kockákat.

Mikor megpirult következik a hagyma,

ezt is megpirítod és csipet sóval, kevés vízzel tovább párolod zsírjára.

Beleteszed a kockára vágott húst,

paprikát paradicsomot sót,borsot.

Ha a hús kifehéredett teszel hozzá vizet, és addig párolod amíg a hús puha lesz, és elfő a víz.

Tészta:
Sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint al dentére főzöd a tésztát. A tokányt a frissen főtt tésztával tálalod.

 

 

 

X