Virsli saláta

Majonézhez hozzávalók:
2 db tojássárgája,
1 teáskanál mustár,
1 csipet só,
1 csipet porcukor,
1 csipet bors,
1 evőkanál citromlé,
2 dl napraforgó olaj.

Tartár mártás:
3 dl tejföl.

Elkészítés:
Az olaj kivételével az összes hozzávalót a turmixgépbe öntöd, majd alacsony fokozaton elindítod.
Az olajat szép apránként, az elején cseppenként, folyamatos turmixolás mellett a tojáshoz csurgatod.
A legvégén ízlés szerint még sózhatod, és a tejfölt hozzáadod.

Virsli salátához:

4 virsli,
4 nagy fej hagyma, ( lehet lila is),
1 teáskanál vegeta.
Elkészítés:
A virslit megfőzöd, majd ha kihűlt felkarikázod,
A hagymát félbe, majd hajszálvékony szeletekre vágod. Lobogó vízbe teszed keversz rajta 3-4-egyet, majd leszűröd. Nem kell megfőzni csak a csípősségét veszed el. (Leforrázod)
Ha minden kihűlt, összekavarod. 1 éjszakát pihenni hagyod, hogy összeálljanak az ízek.
Kóstolgatod, elég sós, ízesíted ha kell.  🙂

 

 

 

X